EnglishGreek

Δημιουργία Λογαριασμού > Δώρο 100 Πόντοι Ανταμοιβής. 200 Πόντοι = Πίστωση 10 ευρώ

Ολοκλήρωση παραγγελίας > Πίστωση 5% της αξίας των προϊόντων για την επόμενη αγορά σας!

Πολιτική Επιστροφών & Αλλαγών


Παραγγελία - Αγορά προϊόντων

Πότε συνάπτεται η σύμβαση αγοράς με το κατάστημά: Κατά την αγορά και την ολοκλήρωση της εκάστοτε παραγγελίας, ο καταναλωτής καθοδηγείται βήμα προς βήμα από τις αυτόματες υποδείξεις του συστήματος. Η κάθε παραγγελία αρχειοθετείται στις βάσεις δεδομένων μας για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης πώλησης, εκτός εάν προβλέπει διαφορετικά ο νόμος ή ο καταναλωτής μας έχει δώσει την συγκατάθεση του για περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών στοιχείων που μας κοινοποιεί. Πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, από το αυτόματο σύστημα υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου και διόρθωσης.

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας, αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) προς τον χρήστη, το οποίο πιστοποιεί την παραλαβή - λήψη της παραγγελίας από το κατάστημα. Από το σημείο αυτό συνάπτεται η σύμβαση αγοράς. Επίσης, διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνήσουμε με εσάς τηλεφωνικά, ώστε να επιβεβαιώσετε την παραγγελία αν αυτό κριθεί αναγκαίο ή αν χρειάζονται επιπλέον πληροφορίες για την αποστολή της. Στη συνέχεια λαμβάνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με τα στάδια, στα οποία βρίσκεται η παραγγελία σας έως την παράδοσή της.

Όλες οι παραγγελίες που υποβάλλονται υπόκεινται σε έγκριση από το e-shop μας. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του καταστήματος να αρνηθεί την παραγγελία, για τους ακόλουθους λόγους:

1) Εάν τα προϊόντα που βλέπει ο καταναλωτής στην ιστοσελίδα δεν είναι πλέον διαθέσιμα για οποιοδήποτε λόγο.

2) Εάν δεν έχουμε κατορθώσει να λάβουμε την έγκριση πληρωμής της παραγγελίας (απόδειξη πληρωμής).

3) Εάν υπάρχει κάποιο λάθος στην παρουσίαση των προϊόντων, πχ στην τιμή πώλησης ή στην περιγραφή.

Όταν ολοκληρωθεί η παραγγελία, θα αποστείλουμε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) για την επιβεβαίωση λήψης της, με τον αριθμό της παραγγελίας και τα στοιχεία των προϊόντων που επιθυμείτε να αγοράσετε, καθώς και τα στοιχεία της υπηρεσίας ταχυμεταφοράς (Courier Center) που θα σας παραδώσει τα προϊόντα.


Περιορισμοί ευθύνης

Περίπτωση αναγραφής εσφαλμένης τιμής: Στο πλαίσιο της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, το κατάστημα δεν υποχρεούται να αποδεχθεί παραγγελία και να συνάψει πώληση προϊόντων που, λόγω τυπογραφικού ή μηχανογραφικού λάθους, εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα με εσφαλμένη τιμή, ήτοι μικρότερη ή μεγαλύτερη από την ισχύουσα για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται σφάλμα στην τιμή σε μέρος των παραγγελθέντων προϊόντων, τότε η παραγγελία ισχύει και εκτελείται κανονικά για τα υπόλοιπα προϊόντα και θεωρείται μη ολοκληρωθείσα για τα προϊόντα στα οποία διαπιστώθηκε το σφάλμα.

Περίπτωση εσφαλμένης αποστολής: Σε περίπτωση εσφαλμένης αποστολής μη παραγγελθέντων προϊόντων, η ανεπιφύλακτη παραλαβή τους ή η παράλειψη ενημέρωσης του καταστήματος και επιστροφής των προϊόντων δεν δύναται να θεωρηθεί ως συναίνεση, αποδοχή ή δήλωση βούλησης για αγορά τους. Σε περίπτωση που ζητηθεί επιστροφή εκ μέρους του καταστήματος και εσείς από την πλευρά σας καθυστερείτε να επιστρέψετε τα προϊόντα για διάστημα μεγαλύτερο των επτά (7) ημερολογιακών ημερών, τότε η άρνησή σας συνιστά δήλωση βούλησης αγοράς των προϊόντων, η παραγγελία θεωρείται ότι έχει επιβεβαιωθεί και οφείλετε να καταβάλετε την αξία τους.

 

Τιμές πωλούμενων προϊόντων

Στις τιμές που αναγράφονται δίπλα από κάθε προϊόν ως "Τελική Τιμή" (έντονο μαύρο χρώμα) περιλαμβάνεται και ο εκάστοτε νόμιμος ΦΠΑ.


Πολιτική επιστροφών

Δικαίωμα υπαναχώρησης από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις (Ν. 2251/1994)

Ο πελάτης έχει τις εξής εναλλακτικές:

Αντικατάσταση: Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μας θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να αντικαταστήσει το προϊόν που επέστρεψε ο πελάτης, είτε το προϊόν αυτό κριθεί ελαττωματικό (ίδιος κωδικός, δυνατότητα αλλαγής μεγέθους ή χρώματος), είτε εάν έχει αποσταλεί λάθος κωδικός. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή, προτείνουμε, εντός μίας ή δύο (1 ή 2) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής, ο πελάτης να ενημερώσει τηλεφωνικά είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για την επιθυμία αντικατάστασής του. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η αντικατάσταση λόγω μη διαθεσιμότητας του ζητούμενου προϊόντος, θα επικοινωνήσουμε με τον πελάτη, ώστε να του προσφέρουμε εναλλακτικές επιλογές. 

Σε περίπτωση που ο πελάτης επιστρέψει το/α προϊόντα χωρίς ευθύνη e-shop ή ζητήσει αντικατάσταση για οποιοδήποτε λόγο, τα έξοδα αποστολής - αντικατάστασης (γίνεται μία φορά) - επιστροφής (5.00 + 3.00= 8.00 ευρώ) του προϊόντος βαρύνουν τον πελάτη. Ισχύει η ίδια χρέωση αν ο πελάτης επιθυμεί αντικατάσταση μέρους και όχι ολόκληρης της παραγγελίας του. Τα έξοδα μεταφοράς του ποσού από τον Τράπεζα Πειραιώς (e-shop) προς άλλη Τράπεζα (επιθυμία πελάτη) επιβαρύνουν τον πελάτη.

 Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας πριν προχωρήσει στην επιστροφή της παραγγελίας του. 

Επιστροφή χρημάτων: Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολόγητα εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος, επιστρέφοντας το προϊόν στην αρχική του κατάσταση σε εμάς με την Courier που παρέλαβε (Courier Center). Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή, προτείνουμε, εντός μίας ή δύο (1 ή 2) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής, ο πελάτης να ενημερώσει τηλεφωνικά είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για την επιθυμία επιστροφής χρημάτων.

Στην περίπτωση αυτή επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής & επιστροφής (5.00 + 3.00 = 8.00 ευρώ) του προϊόντος. Ισχύει η ίδια χρέωση αν ο πελάτης επιθυμεί επιστροφή χρημάτων για μέρος και όχι για ολόκληρη την παραγγελία του ή αν ο πελάτης δεν παραλάβει παραγγελία (για οποιονδήποτε λόγο), την οποία έχει εξοφλήσει κατά την δημιουργία της. Επίσης, αν ο καταναλωτής πληρώσει παραγγελία με Πιστωτική ή Χρεωστική κάρτα και εν συνεχεία την ακυρώσει, το κατάστημα δεν φέρει ευθύνη για μεταφορά ποσού σε άλλη Τράπεζα και τυχόν χρεώσεις. Τα έξοδα μεταφοράς του ποσού από τον Τράπεζα Πειραιώς (e-shop) προς άλλη Τράπεζα (επιθυμία πελάτη) επιβαρύνουν τον πελάτη.  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας πριν προχωρήσει στην επιστροφή της παραγγελίας του.

Το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί στην άριστη κατάσταση που το παρέλαβε ο καταναλωτής. Ειδικότερα, το επιστρεφόμενο προϊόν θα πρέπει να μην έχει χρησιμοποιηθεί, να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όπως ακριβώς πριν την πώληση του, στην πλήρη αρχική του συσκευασία και με όλα τα περιεχόμενα της αρχικής συσκευασίας ή δώρα του e-shop μας. Επιπλέον, για να γίνει δεκτή επιστροφή του προϊόντος θα πρέπει να συνοδεύεται από το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς (απόδειξη λιανικής).

Σε περίπτωση που το προϊόν επιστρέφεται λόγω ελαττωματικότητας ή λόγω λάθους εκ μέρους της ιστοσελίδας κατά την παραγγελία, τα έξοδα αποστολής & επιστροφής του προϊόντος βαρύνουν το κατάστημα. Σε περίπτωση που ο πελάτης υπαναχωρήσει από τη σύμβαση και επιστρέψει το/α προϊόντα, τα έξοδα αποστολής & επιστροφής του προϊόντος βαρύνουν τον πελάτη

Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή, το κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και δικαιούται να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη. 

Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης από τον καταναλωτή κατά τα ανωτέρω, το κατάστημα επιστρέφει κάθε πληρωμή που έλαβε από τον καταναλωτή, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκε για την απόφαση του καταναλωτή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Το κατάστημα μπορεί να παρακρατήσει την επιστροφή του τιμήματος μέχρι να λάβει πίσω τα αγαθά ή μέχρι ο καταναλωτής να παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντων, ο καταναλωτής θα ενημερωθεί μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για την επιστροφή των χρημάτων του ως ακολούθως:

α) στην περίπτωση που η πληρωμή έχει γίνει είτε με χρεωστική - πιστωτική κάρτα είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που αναφέρεται στους “Τρόπους Πληρωμής” της ιστοσελίδας μας: Τα χρήματα είτε θα πιστωθούν στην χρεωστική - πιστωτική κάρτα που χρησιμοποίησε ο καταναλωτής κατά την συναλλαγή είτε με έμβασμα στον τραπεζικό λογαριασμό που υπέδειξε κατά την κατάθεση των χρημάτων ή μας κοινοποίησε μεταγενέστερα.

β) στην περίπτωση που η πληρωμή έχει γίνει με αντικαταβολή: Τα χρήματα θα πιστωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξει προς τον σκοπό αυτό κατόπιν επικοινωνίας με το κατάστημά μας στο τηλέφωνο 26810 79700 (ώρες λειτουργίας καταστήματος, βλ. τέλος σελίδας e-shop) ή μέσω αποστολής email (info@opticatsekoura.gr).

Προσοχή, σε κάθε περίπτωση το e-shop δεν φέρει ευθύνη για πιθανές προμήθειες Τραπεζών.


Επικοινωνία με το e-shop μας

1. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@opticatsekoura.gr (όλο το 24ωρο)

2. Στο σταθερό τηλέφωνο 26810 79700 (ώρες λειτουργίας καταστήματος, βλ. τέλος σελίδας e-shop)

Είτε στην ταχυδρομική διεύθυνση του καταστήματος: Βασιλέως Πύρρου 15, Άρτα - ΤΚ 47132


Εξαιρέσεις από το δικαίωμα υπαναχώρησης

Το δικαίωμα υπαναχώρησης για τις εξ αποστάσεως και εκτός εμπορικού καταστήματος συναπτόμενες συμβάσεις, δεν ισχύει όσον αφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) την προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή ειδικώς εξατομικευμένων προϊόντων (όπως ενδεικτικά, γυαλιά οράσεως με τους βαθμούς σας κα). Στην περίπτωση αυτή δεν επιστρέφεται η προκαταβολή (50% του συνολικού ποσού) αν ο πελάτης δεν επιθυμεί να παραλάβει την παραγγελία του.

β) την προμήθεια σφραγισμένων αγαθών, τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση (όπως ενδεικτικά, φακοί επαφής, υγρά φακών επαφής, πρόσθετα ηλίου, spray φακών, υγρά μαντηλάκια, σταγόνες, διάφορα αναλώσιμα κα).


Επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων

Στην περίπτωση που θεωρείτε ότι το προϊόν που παραγγείλατε δεν συμμορφώνεται -κατά τη στιγμή της παράδοσής του- με τους όρους της σύμβασης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας μέσω e-mail (στο info@opticatsekoura.gr), περιγράφοντας λεπτομερώς το προϊόν και το ελάττωμά του, ή τηλεφωνώντας μας στο 26810 79700 (ώρες λειτουργίας καταστήματος, βλ. τέλος σελίδας e-shop) και θα σας δώσουμε οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειές σας.

Πρέπει να επιστρέψετε το προϊόν με την courier -Courier Center- που το παραλάβατε μαζί με την απόδειξη που περιείχε η συσκευασία κατά την παράδοση του προϊόντος. Αν στη συσκευασία υπήρχε κάποιο δώρο του καταστήματος, θα πρέπει να επιστραφεί κι αυτό. Παρακαλούμε, η συσκευασία να είναι ασφαλής ώστε να μην προκληθούν τυχόν φθορές στα προϊόντα. Το κατάστημά μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής των προϊόντων κατά την επιστροφή τους. Προϊόντα όπως υγρά φακών επαφής, φακοί επαφής, σκελετοί με τοποθετημένους φακούς μετά από παραγγελία κλπ, δεν επιστρέφονται

Θα εξετάσουμε προσεκτικά το επιστρεφόμενο προϊόν και θα σας ενημερώσουμε μέσω e-mail μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα εάν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση (αν υφίσταται τέτοια περίπτωση). Η επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση του προϊόντος θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και, σε κάθε περίπτωση, εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που θα σας επιβεβαιώσαμε μέσω e-mail ότι την δικαιούστε.

Στην περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων, το ποσό που έχει καταβληθεί θα επιστρέφεται στο ακέραιο, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής και όποιων άλλων εύλογων εξόδων με τα οποία επιβαρυνθήκατε για την επιστροφή του προϊόντος. 

Τα νόμιμα δικαιώματά σας σύμφωνα με την ισχύουσα εκάστοτε νομοθεσία δεν θίγονται.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ Συνεργαζόμαστε με το ePOS
της Τράπεζας Πειραιώς για
μέγιστη ασφάλεια συναλλαγών
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Δωρεάν αποστολή της
παραγγελίας σας για αγορές
άνω των 50,00 ευρώ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗΣ Πληρωμή στην παράδοση.
Δεν απαιτείται χρήση κάρτας
ή τραπεζική κατάθεση

Cookies που απαιτούνται

Αυτά τα cookie απαιτούνται για την εκτέλεση του ιστότοπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Τέτοια cookie ρυθμίζονται μόνο σε ενέργειες που πραγματοποιείτε από εσάς, όπως η γλώσσα, το νόμισμα, η περίοδος σύνδεσης, οι προτιμήσεις απορρήτου. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να αποκλείει αυτά τα cookie, αλλά ο ιστότοπός μας ενδέχεται να μην λειτουργεί τότε.

Google Analytics & Στατιστικα

Cookies για ανώνυμα στατιστικά στοιχεία της Google

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
Contrast